Újra beadható a GINOP 2.1.8-as pályázat

By csanyieva In Pályázatok No comments

KIEMELT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG!

Az Origo CNC Kft. teljes termék-porfóliója alkalmas a pályázatra. 

Az általunk forgalmazott gépekhez kötődően a pályázatírási és teljes körű projektmenedzsmenti szolgáltatásunk DÍJTALAN!

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében újra elérhető a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára a “Kkv-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című pályázati felhívás, amelynek korábbi 22 milliárd forintos keretösszegét a jelentős érdeklődésre tekintettel a kormány további 20 milliárd forinttal megemeli – közölte Rákossy Balázs a pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-vel.

pályázat már beadható, a pályázatok benyújtására 2018. szeptember 27-ig van lehetőség. A legfontosabb változás, hogy az igényelhető támogatás összege 15 millió Ft-ról 30 millió Ft-ra nőtt.

A pályázat keretében olyan eszközök, immateriális javak (szoftver, gyártási licenc vagy know-how) beszerzése támogatott, amelyek a vállalkozásnál nem állnak rendelkezésre és beszerzésük révén új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre, vagy új, illetve jelentősen módosított eljárás, technológia alkalmazását, piaci bevezetését eredményezi.
  • Támogatható tevékenységek: innovatív beszerzések – új gépek, eszközök beszerzése, új szoftverek beszerzése
  • Támogatás összege: 5-30 millió Ft
  • Támogatás mértéke: 50%
  • A projektek megvalósítására 6 hónap áll rendelkezésre
  • A pályázat keretében olyan beszerzések támogatottak, melyek a vállalkozás termékeiben vagy eljárásaiban olyan változást eszközölnek, melyek a pályázó vállalkozás szintjén jelentenek technológiai innovációt.

A pályázók köre

  • Mikro-, kis- és középvállalkozások  amelyek, rendelkeznek legalább egy lezárt teljes üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele),
  • amelyek, éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt,

Nem támogatható a Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés.

Egyéni vállalkozások sajnos nem indulhatnak.

Kizáró okok

Nem nyújtható támogatás azon pályázó részére:

1. akinek, vagy amelynek a saját tőkéje a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján negatív

2. akinek, vagy amelynek a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján a saját tőkéje a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent – lezárt üzleti évvel nem rendelkező vállalkozások esetében ez a pont nem releváns.

3. akinek az igényelt támogatása meghaladja a támogatási kérelem benyújtását megelőző, jóváhagyott legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevétel összegét.

4. amellyel szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), illetve az elődszervezete az APEH által indított végrehajtási eljárás van folyamatban a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában.

5. amely vállalkozás fejlesztendő tevékenysége nem az Ágazati fókusz című mellékletében található TEÁOR számok alá tartozik, 6. amely a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2. prioritásában benyújtott támogatási kérelme kapcsán már részesült támogatásban, vagy a támogatási kérelmének elbírálása folyamatban van (beleértve a kifogáskezelési eljárást is)

Kötelező vállalás

Saját tőke mértékének növelése. A támogatást igénylő vállalja, hogy saját tőkéje a projekt megvalósítás befejezését követően a fenntartási időszak első üzleti évben a teljes megítélt támogatási összeg legalább 50%-ával növekszik és annak mértéke nem csökken a fenntartási időszak végéig.

JELENTKEZÉS A PÁLYÁZATRA / PÁLYÁZATI ELŐMINŐSÍTÉS

Kapcsolódó cikk → http://origocnc.hu/blog/2017/10/22/utolso-lehetoseg-unios-palyazat-eszkozbeszerzesre/