A legjobb választás magas minőségű megmunkálásokhoz. A KF 5600 – Gyártásra tervezve!

By csanyieva In Hírek No comments

A HYUNDAI WIA Szerszámgépek gyártója büszkén mutatja be a függőleges megmunkáló központok új generációját, a KF sorozatot.

A KF sorozat az F sorozat új modelljeit jelenti az F400/F500/F650 mellett, amely a HYUNDAI WIA függőleges megmunkáló központok ismert képviselője. Moduláris felépítése és a főorsóválaszték számos különböző feladatra alkalmassá teszi a KF sorozatot, kezdve az általános megmunkálási műveletektől, egészen a csúcsminőségű szerszámgyártásig.

Széles orsóválaszték

 A KF sorozat megalkotásakor az optimális felépítésre törekedtünk, hogy az ügyfelek minden igényét és a megmunkálások által támasztott elvárásokat is kielégítsük. A szerszámgépek széles orsóválasztékkal rendelhetők, különböző meghajtássokkal. A közvetlen csatlakozású orsó 8.000 fordulat/perces fordulatszámra képes alapfelszereltségként, de elérhető 10.000 fordulat/perces és 12.000 fordulat/perces opciókkal is. Ezeknek a főorsóknak nincs holtjátéka, karbantartásuk egyszerű, így jelentősen nő a szerszámgép hatékonysága. A hidraulikus szerszámbefogó rendszer tovább növeli a főorsó stabilitását és csökkenti a megmunkálás során fellépő zajterhelést.

A beépített hajtott főorsó 15.000 fordulat/perces fordulatszámmal képes a megmunkálások végrehajtására, esetenként pedig – az ügyfél kérésének megfelelően – akár 20.000 fordulat/perces fordulatszám is elérhető (erre a szerszámgyártásban lehet szükség). Ezek az orsók kisebb vibrációt idéznek elő nagy fordulatszámon és tökéletes precizitással képesek dolgozni. Az orsóhűtő rendszer alapfelszereltségként jár a szerszámgéphez, ez nemcsak a pontosságot támogatja, hanem az orsó élettartamát is növeli. Továbbá a 20.000 fordulat/perces fordulatszámú beépített főorsó a „MOLD PACKAGE” (szerszámkészítő csomag) részeként egyszerre biztosítja az elérhető legnagyobb pontosságot és teljesítményt.

A szerszámkészítő csomag tartalma:

200 programblokk előre beolvasási képesség. Ez a funkció lehetővé teszi a szerszámgép számára, hogy a következő programsorok ismeretében előre felkészüljön a műveletek végrehajtására.

Automatikus energiafogyasztás-csökkentő egység. Ez a rendszer képes automatikusan redukálni a szerszámgép energiafogyasztását egy programbeállítás segítségével, akkor, amikor a működési idő kitolódik.

A főorsó hőkompenzációs egysége. Ez az egység minimálisra csökkenti a hőmérséklet által okozott pontatlanságokat és eltéréseket azáltal, hogy folyamatosan felügyeli a főorsó és környezetének termikus terhelését.

Léghűtés. Nincs szükség minden esetben a hűtő-kenő folyadék alkalmazására, ilyenkor elegendő a levegővel történő hűtés és forgácseltávolítás a megmunkált felületről.

– Automatikus szerszámhossz-mérő rendszer. Ezzel a kiegészítővel a szerszámgép folyamatosan ellenőrzi a szerszámok kinyúlását és szükség esetén korrigálja a megadott szerszámhosszt, valamint tájékoztat a szerszám kopási állapotáról.

Megnövelt merevség és nagyobb mozgástér

A KF sorozat merevsége jelentősen nőtt a korábbi modellekéhez képest a végeselemes módszerrel végzett számításoknak köszönhetően (VEM/FEM). Például, a KF5600 szerszámgép merevsége 13%-kal magasabb az X-, 12%-kal az Y- és 29%-kal a Z-tengely irányában a korábbi modellhez viszonyítva. Köszönhetően ennek a nagyfokú merevségnek, a precíz nehézmegmunkálások sem jelenthetnek problémát a KF sorozat szerszámgépeinek.

A KF sorozat emellett sokat fejlődött a mozgástartomány tekintetében is. A szerszámgépek tengelyei direkt kapcsolatban állnak a golyósorsókkal, és a korábban alkalmazott golyós vezetékek helyett beépített lineáris görgős vezetékeknek (melyek 30%-kal jobb teljesítményt nyújtanak) köszönhetően pontosabb és lágyabb a szerszámgép mozgása. Különösen a KF5600 és a KF5600C szerszámgépek esetén szembetűnő a változás, ezek Z-tengely irányú mozgástartománya ugyanis 520 és 635 mm-es, így az ügyfeleknek lehetősége van a feladathoz megfelelő méret kiválasztására.

A KF széria modelljei háromféle vezérlő típussal érhetőek el. A gépek szállíthatóak Siemens, Heidenhain és Fanuc vezérlővel is.

Meggyőző, praktikus funkciók

 A KF sorozat forgácskezelési rutinja jelentős fejlesztéseken esett át. A megmunkálás közben képződő forgács eltávolítását csigás forgácskihordó rendszerek végzik a munkatérből, amelyek alapfelszereltségként a gép mindkét oldalán elhelyezésre kerültek. (KF4600: csigás forgácselvezető opció)

Továbbá, a felhasználó kiválaszthatja a képződő forgács formájához legmegfelelőbb forgácskihordó rendszert. A hevederes forgácskihordók mellett a görgős rendszerek is elhelyezhetők a szerszámgép bal és jobb oldalán, valamint a hátsó felén – ezekkel a folyó és nyírt forgácsdarabok távolíthatók el. A kaparóléces forgácskihordó rendszerek a gépek bal és jobb oldalára telepíthetők, ezzel a töredezett forgács elvezetése oldható meg. A különböző forgácskihordók a felhasználó igényeinek és az üzemi terület elrendezésének megfelelően telepíthetők, a legmegfelelőbb forgácseltávolítás és az optimális helykihasználás érdekében.

A HYUNDAI WIA szerszámgépek magas termelékenységet és pontosságot nyújtanak a KF sorozattal. Biztosíthatjuk partnereinket, hogy a legjobb és leggyorsabb szerszámgépekhez juthatnak hozzá, az elképzeléseiknek megfelelően.