Origo CNC Házi kiállítása (Open Day)

By csanyieva In Hírek No comments


ORIGO CNC Open Day – Képekben


Szeptember 28-29-én került megrendezésre az Origo CNC Kft. házi kiállítása, ahol számos izgalmas program várta a látogatókat.

Az esemény célja a termékújdonságok és a legújabb technológiák megismertetése az Ügyfelekkel és Partnerekkel.

A rendezvény kiemelt meghívottja a Hyundai WIA Europe GmbH volt, melynek kizárólagos magyarországi képviseletét a házigazda Origo CNC látja el. Résztvevő partnerként jelen volt még a FANUC Hungary Kft., a Werth Magyarország Kft. és az Etalon Tools Kft. is.

A szervezők, előrelátóságuknak köszönhetően nem szabták túl szigorúra a programtervet, ezzel is biztosítva a kényelmes érkezést és a felhőtlen időtöltést. A látogatók száma, a hőmérséklet emelkedésével és a Holló Gasztronak köszönhető ínycsiklandó illatok terjedésével kitartóan nőtt; a kiállítóteret szép lassan meg is töltötték.

A rendezvény szakmai bemutatókat kínált a résztvevőknek, egy jó hangulatú és érdekes kiegészítő programokkal tarkított ügyféltalálkozó keretében, ahol természetesen networkingre is bőven jutott idejük.

A fénypontban

A kiállításon a Hyundai WIA és a japán Shimada szerszámgépei kerültek bemutatásra. De nézzük, hogy mely gépeket ismerhették meg az érdeklődők:

Hyundai WIA F500PLUS függőleges megmunkálóközpontot, amely tengelyeinek hajtásáért nagy pontosságú, dupla anyás golyósorsók felelnek, kiemelkedő pozícionálási és ismétlési pontosságot biztosítva ezzel, hőtermelés nélkül.

2017_10_28-29-ORIGO_CNC_02

Hyundai WIA L230 LMA linear vezetékes, ferdeágyas, hajtottszerszámos CNC esztergaközpontot, nagy merevségű, öntöttvas gépházzal. A robusztus felépítés hosszútávon is pontos, stabil megmunkálást tesz lehetővé.

A  Hyundai WIA iCUT400TD függőleges fúró-maróközpontot, mely nagy teljesítményű főorsójának (12.000 fordulat/perc), dupla asztalos kialakításának köszönhetően a beállítási idők jelentősen lerövidülnek.

Továbbá a Shimada 2SI6 csúszóvezetékes 2 orsós CNC esztergaközpontot a kiállításon egy FANUC LR Mate 200ikiszolgálórobottal lehetett megtekinteni. Ezen gép két orsót, egy revolverfejet és egy Fanuc vezérlőt egységesít egy magas termelékenységű, költséghatékony megmunkáló gépben. Minden típus könnyen testre szabható megmunkálási platformot kínál, amely kombinálja a két orsó termelékenységi előnyeit a pontossággal, a rugalmassággal és a CNC esztergára jellemző egyszerű beállítási gyakorlattal.

A társkiállítók

A FANUC jóvoltából bemutatásra került az egyik új vezérlő, a 30i-MODEL B, kifejezetten több tengelyes, bonyolult, nagy sebességű és pontosságú gépekhez. A vezérlő bővített integrált megelőző karbantartási funkciókkal, FANUC Dual Check Safety-vel és ütközéselhárítással is fel van szerelve, így tökéletesen ötvözi a megbízhatóságot, hatékonyságot és felhasználóbarát működést. Látható volt emellett működés közben egy FANUC Robot M-1iA és egy FANUC LR Mate 200iD-vel felszerelt gyártócella is.

2017_10_28-29-ORIGO_CNC_07

A Werth Magyarország Kft. kínálatából a látogatók megtekinthettek egy Aberlink Xtreme CNCkoordináta mérőgépet. Derékszögmentes felépítésének és mechanikus csapágyrendszerének köszönhetően precíz mérési eredményeket biztosít. A beépített hőmérsékletkompenzáció pedig gondoskodik arról, hogy az Xtreme bármilyen gyártói területen elhelyezhető legyen.

2017_10_28-29-ORIGO_CNC_04

Az Etalon Tools Kft. az általuk forgalmazott Walter szerszámokból tartott bemutatót, melyek között számos újdonsággal – többek között Tiger tec Gold termékekkel – találkozhattak az érdeklődők.

Tesztvezetés

Az előadások és a kötetlen beszélgetések után a vendégek próbára tehették a Holló Gasztro kulináris képességeit, végigkóstolva számos grillkülönlegességüket. A napot pedig nem is lehetett volna jobban zárni, mint egy tesztvezetéssel a Hyundai DABASnak köszönhetően.

Az érdeklődők mindkét nap kipróbálhatták a Hyundai legújabb modelljeit:

  • Tucson 1.7 CRDi HP (141LE) Premium 7DCT A/T (automata)
  • Ioniq Hybrid Premium 6DCT A/T (automata)
  • i30 1.4 T-GDi (141LE) Premium 6M/T
  • i20 1.25 LP (75Le) Fresh Limited Edition

2017_10_28-29-ORIGO_CNC_03

A látogatók így kivételes élménnyel gazdagodva térhettek haza, a házigazdák pedig elégedetten készülhettek a másnapi ismétlésre.

Forrás: cnc.hu