Csillapodott a roham a két legnépszerűbb céges EU-pályázaton

By csanyieva In Pályázatok No comments

A múlt szerda éjfélkor megnyitott két uniós kapacitásfejlesztési pályázatra rendkívüli ütemben özönlöttek be a támogatási igények és a péntek délelőtti parlamenti projektmenedzseri ülés idejére a GINOP-1.2.1-16-os kódszámú pályázat 18 milliárdos keretére már 48 milliárd forint körüli támogatási igény érkezett. Ezzel párhuzamosan a GINOP-1.2.2-16-os pályázat 21 milliárdos keretére 16 milliárd forint körül járt a támogatási igények összege.

A parlamenti eseményen azonban elhangzott, hogy nem kell aggódni a támogatási igényt már beküldő cégeknek, illetve azoknak sem, akik még a pályázat benyújtása előtt álltak, mivel a kiíró 40 milliárd forintos keretemelést helyezett kilátásba, és az új keretek legalább kétszeres túligényléséig nem reális a pályázatok felfüggesztése. Ráadásul a tényleges felfüggesztés előtt az új törekvések szerint legalább 8 nappal figyelemfelhívó közleményt kell közzétenni, hogy a pályázók kellően fel tudjanak készülni a kiírás felfüggesztésére.

Ezek a jelzések úgy tűnik, csillapították a pályázati rohamot, hiszen ma délelőttre az 1.2.1-16-os felhívásra “csak” 59,7 milliárd forintig kúszott fel az összesített támogatási igény

(428 db pályázat formájában), míg az 1.2.2-16-os felhívásnál 21 milliárdig emelkedett a benyújtott igény (1052 db pályázat formájában). Utóbbi egyébként a pályázat eredeti keretösszege, de a fenti jelzések szerint ennek emelése is valószínű.

A két pályázatról röviden

Támogatási kérelmeket mikro-, kis és középvállalkozások nyújthatnak be. A pályázatok keretében lehetőség nyílik új eszközök beszerzésére, IT fejlesztésre, infrastrukturális és ingatlan beruházásokra, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására és online megjelenés kialakítására.

A GINOP-1.2.1-16-os pályázat keretében a pályázók 25 és 500 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatási összegre pályázhatnak, az igényelhető előleg összege pedig legfeljebb 250 millió Ft.

A GINOP-1.2.2-16-os konstrukció esetében 5 és 25 millió forint összeget igényelhetnek fejlesztéseikhez a cégek, az igényelhető előleg összege pedig 20 millió Ft. Fontos, hogy a közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés nem támogathatók egyik felhívás esetében sem.

Forrás: portfolio.hu

A pályázatíráshoz kapcsolódó felmerülő költségeket (pályázat megírása, teljes körű projektmenedzsment) díjmentesen biztosítjuk Ügyfeleink részére.

Amennyiben bármelyik pályázat felkelti érdeklődését és illeszkedik fejlesztési elképzeléseihez, keressen bennünket bizalommal. 

Technológiai tanácsadás:

Vecseri Gábor

+36 20 618 8911

Pályázatírási tanácsadás:

Csányi Éva

+36 20 437 3424

info@origocnc.hu